Bostadshus hus 20

Här kommer äntligen ett helt vanligt hus som ni kan se från två sidor, ja alla sidor går ju inte att se för de sitter ihop med andra husgavlar.

Detta är ett väldigt vanligt byggnadssätt i Belgien. Det finns naturligt modernare varianter och de är  mycket större. Detta huset ser ut att vara ett femtiotalshus, eller ett efterkrigshus. De anses inte så bra, materialet var varken  bra eller fanns i överflöd. Man tog vad man hade.

Oftast kommer man in i en liten hall och ett smalt kök som leder ut i trädgården eller marken som är utanför.Ofta har man byggd en tillbyggnad för att förstora utrymmet. Sedan är det ofta en källare och en eller två våningar till.  Detta huset har en lång smal trädgård som leder ner mot en å som flyter fram ungefär där bilden är tagen.

 

Annonser

2 kommentarer

  1. Jag antar att det gäller att utnyttja marken till fullo när man bygger bostäder i Belgien. De får inte breda ut sig för mycket som svenska villor ofta gör.

    • benved

      ja det stämmer i städer, men jag ska visa exempel på hus ute på landet där det ka stå helt ensamma delar parhus. en anledning till att bygga på höjden beror på skatten på huset som betalas hur stor ytan den upptar. Fast den lagen har säkert kommit för att man var tvungen att tränga ihop sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: